Gröna rader Skriver och publicerar artiklar om trädgård, odling och natur

Jag heter Lotta Flodén. 2003–2016 arbetade jag på tidningen Natur&Trädgård som formgivare tillsammans med grundaren Sven Lindholm och från 2008 även som redaktionschef och skribent. 2013–2016 var jag ansvarig utgivare. Det var fantastiska år och jag lärde mig så otroligt mycket, framför allt vikten av beprövad kunskap. Tyvärr blev jag sjuk och tvungen att lämna Natur&Trädgård, men vill gärna fortsätta att förmedla gedigen kunskap om giftfri odling, trädgård och natur, så jag gjorde den här hemsidan och bjöd in olika författare att dela med sig av sina kunskaper. Och alla ville vara med! Stort tack!

Hemsidan innehåller främst artiklar skrivna av experter som förmedlar sin egen kunskap och erfarenhet. Här hittar du även mina artiklar där jag berättar om mina olika odlingsprojekt.

Trädgårdsmästare Nils Åkerstedt utvecklade metoden att odla i sand med gräsklipp för över 40 år sedan. Då betraktades hans metod med skepsis – nu vet de flesta odlare att gräsklipp är suveränt som marktäckning och gödning. Därför har jag, med Nils Åkerstedts medgivande, publicerat många av hans artiklar i ämnet under menyrubriken Odla med gräsklipp.

Hör gärna av dig om du har något bra odlingstips som du har provat och vet fungerar!

Glada odlingshälsningar från Lotta